Vi söker frivilliga medhjälpare inom vård och omsorg!

Datum: 2020-11-19

Som frivillig medhjälpare bidrar du med glädje och gemenskap och sätter guldkant på tillvaron för andra människor. Vi söker frivilliga medhjälpare i alla åldrar! Inom vård och omsorg finns olika uppdrag att engagera sig i, till exempel besöksverksamheten, träffpunkterna, InformationsCentrum eller äldreomsorgens fritidsverksamhet. Att vara frivillig medhjälpare innebär att din vardag får struktur och mening. Det kan vara så enkelt som en promenad i vackert väder, ett samtal över en kopp kaffe eller bara ha någon att skratta tillsammans med. Din insats behövs!

OBS! På grund av rådande omständigheter är samtliga verksamheter som frivilliga medhjälpare engagerar sig i stängda. Men skicka gärna en anmälan så tar vi kontakt med dig via telefon.

 • Läs mer

  Du väljer själv i vilken omfattning du vill engagera dig - alla insatser räknas!

Läxhjälp på Mössebergsskolan

Datum: 2020-11-19

Hjälp elever i årskurs 1-6 med läxor i olika ämnen. Du behöver kunna läsa och behärska det svenska språket. Övriga kunskaper i speciella ämnen krävs inte. Två pedagoger från skolan finns alltid på plats och ni hjälps åt med uppgifterna.
Uppdraget kräver att du lämnar ett utdrag ur belastningsregistret för arbete inom skola eller förskola.
OBS! Läxhjälpen är pausad just nu på grund av corona, men skicka gärna en intresseanmälan så kan du börja när läxhjälpen startar igen.

 • Läs mer

  Varje tisdag och torsdag klockan 13.00-15.00. Du kan hjälpa till varje vecka eller då och då beroende på vad som passar för dig.

Vi söker fler Nattvandrare!

Datum: 2020-11-19

Nattvandrarnas uppgift är att främst stödja ungdomar ute på stan genom att finnas till hands, prata med ungdomar och ibland bara genom att hälsa. Vid våra vandringar går vi 2-3 personer tillsammans.
Vandringarna styrs helt av var våra ungdomar för tillfället samlas, men vi utgår alltid från vår lokal i närheten av centralskolan.

Vem kan bli nattvandrare?
- Du som vill nattvandra ska vara 25 år eller äldre
- Inte ha missbruksproblem eller uppträda påverkad bland ungdomarna
- Inte vara inblandad i kriminalitet

OBS! För tillfället är nattvandringen stoppad på grund av Covid-19. Men skicka gärna en anmälan så kan du testa att gå med så fort vi drar igång vandringarna igen!

 • Läs mer

  Varje nattvandrare avgör själv hur ofta man vill vandra.
  Varje insats liten som stor är lika välkommen!

Bli Språkvän/Fikavän!

Datum:

Vill du lära känna nya människor? Då ska du bli Språkvän eller fikavän! Du förbinder dig inte till något, det enda som krävs är att du avsätter en liten del av din tid när du har lust. Som språkvänner träffas ni som vilka vänner som helst. Ni pratar, fikar, promenerar eller något annat som ni själva kommer överens om. Som Fikavänner får ni fyra fikabiljetter till fyra olika caféer i Falköping. Efter fyra träffar bestämmer ni om ni vill fortsätta att ses eller om ni vill tacka för denna gång. Alla Språkvänsrelationer ser olika ut. En del är vänner i några månader, andra får en vän för livet.

 • Läs mer

  Uppdraget sker på dina villkor - du och din språkvän kommer överens om när och hur ofta ni ska träffas.

Mathjälp till riskgrupper

Datum: 2020-11-11

Svenska kyrkan och Falköpings kommun erbjuder hjälp att handla matvaror och mediciner till alla som tillhör en riskgrupp för covid-19. Vi får listor över vad vi ska handla och som volontär jobbar du alltid i par tillsammans med en anställd eller annan volontär. Genom att handla till dem som uppmanas vara extra försiktiga gör du en viktig insats för att hindra smittspridningen till utsatta grupper.

Datum och tid för uppdraget: Handling sker på Ica Maxi varje onsdag cirka klockan 13-15. Leverans sker från klockan 15 och framåt.
Du ska utför uppdraget ska vara över 16 år, och inte själv tillhöra någon riskgrupp för covid -19.

 • Läs mer

  Du hjälper till de tillfällen du har möjlighet, varje onsdag eller någon gång då och då.

Anmälan för att bli volontär och utföra uppdrag

Välj dom uppdragen som ni är intresserade av. Finns det inga så kan ni anmäla er ändå så kontaktar vi dig för intervju.